Eurocol 975 Europlan Special 23kg | Egaline | Egalisatiemiddel | Egalisatiemortel

 29,95 incl. BTW

  • 1,5 kg/m² per mm laagdikte

Bereken hier jouw benodigde hoeveelheid

Op voorraad

* Bij afname van grote aantallen, graag even contact met ons opnemen


Heeft u een vraag? – Whatsapp ons!

Gratis bezorging in Nederland vanaf €100,- Ma t/m vrij voor 14.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd.

Eurocol 975 – Europlan special egalisatie

Europlan special egalisatie is een uniek product van Eurocol waarmee u uw vloeren en wanden eenvoudig kunt uitvlakken en egaliseren. Het product is snel verhardend en sneldrogend, waardoor u snel verder kunt met de afwerking van de ondergrond. Dit maakt Europlan special egalisatie perfect voor binnen toepassingen. Let wel op, het is niet geschikt voor natte ruimten tenzij de ondergrond is afgewerkt volgens de richtlijnen van het Eurocol waterdicht tegelwerk systeem.

Voor het egaliseren van cement- en gips gebonden vloeren en wanden, dient u altijd het technische productinformatieblad te raadplegen. Het product is speciaal ontwikkeld voor het egaliseren in laagdiktes van maximaal 10 mm, en is perfect geschikt voor vloeren die verder moeten worden belegd.

In het geval van verpompen, is het belangrijk om vooraf bij de pompleverancier te raadplegen of de pomp geschikt is voor alle soorten egalisaties. Sommige pompen kunnen een te hoge mengsnelheid hebben en dit kan leiden tot onvoldoende vloei van de egalisatiemiddelen.

Houd er rekening mee dat u ongeveer 1,5 kg/m² per mm laagdikte van Europlan special egalisatie nodig heeft voor uw project. Dit kunt u eenvoudig berekenen door de oppervlakte van de te egaliseren ruimte te delen door 1,5.

De ondergrond

  • Toepasbaar op elke starre, druk- en trekvaste, steenachtige ondervloer die aan de eisen van DIN 18 365 voldoet (schoon, blijvend droog, vet- en vuilvrij)
  • Gladde en gesloten ondervloeren: ontvetten en voorstrijken met 044 Europrimer Multi met behulp van een schuimroller
  • Poreuze cementvloeren: voorstrijken met 044 Europrimer Multi met behulp van een vachtroller
  • Gaten en diepe beschadigingen: eerst vullen met 945 Europlan Solid en na uitharding voorstrijken met een van de primers
  • Calciumsulfaatgebonden ondervloeren: egaliseren met 924 Europlan Hybrid.

Gebruiksaanwijzing

Voor het aanbrengen van Europlan Special egalisatie moet u 23 kg van het product toevoegen aan 5,5 tot 6 liter koel en schoon leidingwater. Meng de mortel vervolgens met een Mengijzer tot een egaal en klontvrij geheel. Laat de mortel vervolgens 3 minuten rijpen en roer daarna kort door. Binnen 30 minuten moet u de mortel op de vloer aanbrengen met een vlakspaan of rakel.

Als u de Eurocol 975 Europlan Special verpompt, moet u de mengunit zo instellen dat er 5,5 tot 6 liter water wordt toegevoegd bij 23 kg product. Bescherm de zojuist aangebrachte egalisatielagen tegen tocht en direct zonlicht. Na 2 tot 3 uur is de aangebrachte egalisatie laag beloopbaar en na 24 uur leg klaar (bij een laagdikte van 5 mm).

De verwerkingscondities moeten zijn: een gewenste omgevingstemperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius, een temperatuur voor het materiaal en de ondervloer tussen de 15 en 20 graden Celsius, en een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 70 procent. Voor uitgebreide informatie over de veiligheidsmaatregelen verwijzen wij u naar het veiligheidsinformatieblad.

Onze tip voor u:

Het is belangrijk dat het opstartprotocol van de vloerverwarming volledig volgens de richtlijnen van de leverancier is uitgevoerd voordat het egaliseren plaatsvindt. Zet de verwarming een dag voor het egaliseren uit en schakel hem minstens 24 uur na het egaliseren weer in, met stapjes van maximaal 5 °C watertemperatuur per dag.

Downloads:

Eurocol-975-specificaties

Extra informatie

Merk

Eurocol

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eurocol 975 Europlan Special 23kg | Egaline | Egalisatiemiddel | Egalisatiemortel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *