Knauf Brio 23

Knauf Brio 23 dekvloeren kopen?

Knauf Brio 23 dekvloeren zijn hoogwaardige, droge vloerelementen die ideaal zijn voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Deze dunne en lichte gipsvezelplaten bieden uitstekende geluidsisolatie en brandwerendheid. Dankzij de eenvoudige en snelle installatie zijn ze bijzonder geschikt voor vloerverwarmingssystemen.

knauf-brio
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Wat is Knauf Brio 23?

Knauf Brio 23 is een innovatieve en hoogwaardige vloerplaat die speciaal is ontworpen voor vloerrenovatie en nieuwbouwprojecten. Deze vloerplaat, ook wel vloerelement genoemd, biedt een uitstekende combinatie van stevigheid, geluidsisolatie en snelle installatie, waardoor het de perfecte keuze is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Kenmerken van de Knauf Brio 23 Vloerplaat

De Knauf Brio 23 estrich vloerplaat is gemaakt van gipsvezel, wat zorgt voor een stevige en duurzame basis voor elke vloer. Deze dekvloer heeft een dikte van 23 mm en is ideaal voor het egaliseren van oneffen oppervlakken. Dankzij de slimme klikverbindingen kunnen de platen snel en eenvoudig geïnstalleerd worden, wat tijd en kosten bespaart tijdens het bouwproces.

Estrichvloer in Nederland

In Nederland wordt een estrichvloer meestal gebruikt als dekvloer, bestaande uit speciale estrich-elementen. Het belangrijkste doel van deze estrichvloer is om een oneffen ondergrond vlak te maken, zodat er gemakkelijk een andere vloer overheen gelegd kan worden. Estrich vloerelementen zijn vaak voorzien van liplassen, wat het leggen vereenvoudigt en zorgt voor een stabiele vloer: “een strakke vloer met maximale stabiliteit”. Deze elementen kunnen ook aan elkaar worden verlijmd met een speciale estrich vloerlijm voor extra stevigheid.

Bij grote oneffenheden in de ondergrond wordt er eerst een laag droge vloerkorrels (vulkorrels, egalisatiekorrels) aangebracht voordat de vloerelementen geplaatst worden. Dit zorgt voor een nog vlakker en stabieler oppervlak.

Toepassingen van de Knauf Brio 23 Vloerplaat

De Knauf Brio 23 gipsvezelplaat is veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het renoveren van een oude vloer of het leggen van een nieuwe basis in een nieuwbouwproject, deze vloerplaat biedt de perfecte oplossing. De platen zijn ideaal voor gebruik in droge ruimtes zoals woonkamers, slaapkamers en kantoren. Bovendien kunnen ze worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, wat bijdraagt aan een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

Voordelen van de Knauf Brio 23 Vloerelementen

Eenvoudige en Snelle Installatie

Een van de grootste voordelen van de Knauf Brio 23 dekvloer is de eenvoudige en snelle installatie. Dankzij het handige kliksysteem kunnen de vloerelementen snel aan elkaar worden bevestigd zonder dat er extra gereedschap nodig is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de arbeidskosten aanzienlijk.

Uitstekende Geluidsisolatie

De Knauf Brio 23 estrich vloerplaat biedt uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Dit maakt het een ideale keuze voor appartementen en kantoren waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. De gipsvezelstructuur zorgt ervoor dat geluiden effectief worden gedempt, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele leef- en werkomgeving.

Duurzaam en Milieuvriendelijk

De Knauf Brio 23 gipsvezelplaat is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. De platen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn volledig recyclebaar aan het einde van hun levensduur. Dit maakt ze een duurzame keuze voor milieubewuste bouwprojecten.